Партията Жунтс би била готова да оттегли подкрепата си от правителството на

...
Партията Жунтс би била готова да оттегли подкрепата си от правителството на
Коментари Харесай

Пучдемон предупреждава, че е готов да свали испанския премиер Санчес

Партията Жунтс би била подготвена да отдръпна поддръжката си от държавното управление на испанския министър председател Педро Санчес, в случай че " няма задоволителен прогрес " в договарянията за самостоятелност на Каталуния , сподели нейният водач Карлес Пучдемон.

Говорейки пред Brussels Playbook в коридорите на церемония вечерята на POLITICO 28 във вторник вечерта, Пучдемон сподели, че неговите седем депутати от Жунтс, които са сключили договорка за поддръжка на държавното управление на Санчес по-рано този месец,., ще бъде отворен за работа с консервативната Народна партия (ПП) за събаряне на Санчес по средата на мандата.

Жунтс би обмислил избор на съмнение към държавното управление на Санчес, в случай че може да се споразумее с Политическа партия за самостоятелен министър-председател, който да размени социалиста, сподели Пучдемон.

  " Но за това ПП би трябвало да направи крачка към нас... те не могат да продължат да се отнасят с мен като терорист. " Народната партия завоюва най-вече гласове на изборите през юли в Испания, само че не съумя да сформира държавно управление.

Попитан за мненията на Пучдемон в сряда, водачът на Народната партия Алберто Нуньес Фейхоо изглеждаше запазен по отношение на вероятно обвързване , като сподели на испанските медии, че не може да " одобри " " изискванията " на Жунтс, тъй като " те са противозаконни и опонират на конституцията и равенството на испанци. "

" Не съм трансформирал позицията си ", сподели Фейхоо . " Не мога да приема това, което господин Санчес одобри. "

Във вторник вечерта Пучдемон показа евентуалното съглашение сред Жунтс и ПП на шефа на Европейската национална партия Манфред Вебер - откакто и двамата бяха посочени в годишния лист на POLITICO с 28-те най-влиятелни хора в Европа. Политическа партия е член на общоевропейската група на ЕНП на Вебер.

Групата на Вебер прикани Европейската комисия да оцени дали изискванията на съглашението сред Санчес и Жунтс са в сходство с разпоредбите на Европейски Съюз. В подмяна на включването на депутати от Жунтс в новото държавно управление на Санчес, социалистите се съгласиха да проучат хипотетичните случаи на потребление на правни системи и институции за нанасяне на вреди или делегитимиране на съперници - против каталунските сепаратисти.

В изказване ЕНП твърди, че някои от изискванията на договорката " намерено нарушават върховенството на закона . Те включват въвеждането на правилото на " правда " във всички правосъдни решения, което отваря вратата за парламентарна интервенция в правосъдната система. "

Запитан за разногласието по отношение на " правото ", който провокира рецензии от асоциациите на испанските съдии, както и от Брюксел, Пучдемон сподели, че това е предизвестие към тези съдии и политици, които съгласно него са надвишили пълномощията си.
 Лондон и Мадрид напът да решат разногласието за Гибралтар
Лондон и Мадрид напът да решат разногласието за Гибралтар

След Брекзит настъпиха редица промени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР